שלבים נדרשים בהקמת עסק

הקמת עסק, במיוחד אם אין לכם ניסיון בתחום, עלולה להיות מלחיצה ואולי גם מבלבלת. ישנם דברים רבים שצריכים לעשות על מנת להגשים את החזון העסקי, חלקם די ברורים גם אם אין לכם ניסיון, אחרים קצת פחות. אבל מאיפה בעצם מתחילים? להלן רשימה קצרה של השלבים הנדרשים בהקמת העסק.
שלב ראשון – איפיון הרעיון העסקי
אם אתם קוראים עכשיו את המאמר הזה בוודאי יש לכם כבר איזה רעיון עסקי אשר אותו אתם רוצים להוציא אל הפועל. אולי זה עדייו מוקדם לשבת ולכתוב את התכנית העסקית, ישנם עוד הרבה תחומים לא מוגדרים ובדיקות שעליכם לעשות. אך בטרם כתיבת התכנית העסקית קחו את הזמן לאפיין את העסק בקווים כללים, כמו למשל מהו המוצר או השירות שאתם מציעים ומי הוא קהל הלקוחות שלכם; היכן ישב בית העסק; איזה ציוד דרוש וכו'.
שלב שני – תכנית עסקית
הכנת התכנית העסקית היא דבר הכרחי בשביל העסק, במאמרים אחרים הרחבנו בנושא התכנית העסקית; רק נחזור ונאמר שהתכנית העסקית היא תכנית פעולה הכוללת את כל ההיבטים של פעילות העסק. תכנית עסקית היא תכנית מפורטת לפרטי פרטים ולצורך הכנתה יש לעשות בדיקות שונות, כמו למשל ניתוח השוק והתחרות לצד בדיקה של מחירי שכירות וכו'.
שלב שלישי – רישום העסק ברשויות
כאשר מקימים עסק יש לרשום אותו במע"מ, משרדי מס ההכנסה והביטוח הלאומי. אך בטרם תבצעו זו עליכם להחליט על סוג היישות העסקית (עוסק פטור, עוסק מורשה, חברה בע"מ):
עוסק פטור – עוסק פטור הוא עסק הפטור מתשלום וגביית מע"מ, אך ישנה מגבלה על מחזור העסקאות השנתי. המגבלה משתנה מידי שנה, נכון ל 2017 היא עומדת על 98,707 ש"ח. עוסק פטור מדווח למע"מ על הכנסותיו והוצאותיו פעם בשנה.
עוסק מורשה – עוסק מורשה רשאי להפיק חשבוניות מס עבור לקוחותיו גובה מע"מ עבור הכנסותיו ומקזז עבור הוצאותיו. עוסק מורשה צריך לדווח למס ההכנסה והביטוח הלאומי מידי חודש ולמע"מ על בסיס דו חודשי. מבחינה משפטית ישנה נקודה מעניינת, עוסק מורשה הוא אינה יישות נפרדת מבעל המניות כמו במקרה של חברה בע"מ ולכן חלה עליו אחריות אישית לחובות העסק.
חברה בע"מ – על חברה בע"מ אין מגבלות מבחינת מחזור העסקאות השנתי אך כל ההתנהלות החשבונאית מורכבת יותר ויש לה עלויות המתחילות כבר בשלב הרישום ומשולמות באופן שנתי. היתרון של חברה בע"מ הוא שהיא יישות משפטית נפרדת מהבעלים.
סוג היישות החשבונאית המתאים לעסק נובע מאופי הפעילות של העסק, מה שמתאים לעסק אחד לא מתאים לעסק אחר. מומלץ מאוד להתייעץ עם רואי חשבון או לפנות לייעוץ עסקי על מנת לבחון מהי צורת ההתאגדות המועדפת עבור העסק.
שלב רביעי – חשבון בנק
לאחר פתיחת התיקים במע"מ, מס ההכנסה והביטוח הלאומי יש לפתוח חשבון בנק עבור העסק. לצורך פתיחת חשבון בנק עסקי עליכם להציג בפני הבנק כמה מסמכים: העתק של תעודת רישום החברה, תקנון החברה ואישור לזכויות חתימה בחברה(מסמכים שחייבים אישור של עורך דין או רואה חשבון מוסמך).
נשמח לסייע לכם בכל שלבי הקמת העסק ולספק לכם מהידע שצברנו בעשרות תהליכי ייעוץ עסקי שעשינו מול יזמים
בברכה
משה הרשקו

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שימוש ב- SWOT ככלי שיווקי/ אסטרטגי לעסק קטן

שרות לקוחות כמפתח להצלחת העסק שלך

ייעוץ עסקי - בידול שיווקי